Автор: Кристофър Колдуел, Ню Йорк Таймс Следвайте Гласове в Русия и

...
Автор: Кристофър Колдуел, Ню Йорк Таймс Следвайте Гласове в Русия и
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Русия и Украйна имат стимули да преговарят, САЩ обаче имат други планове

Автор: Кристофър Колдуел, " Ню Йорк Таймс " Следвайте " Гласове " в 
Русия и Украйна имат тласъци да договарят, Съединени американски щати обаче имат други проекти, извежда в заглавие, оповестява Българска телеграфна агенция.

Обещанието на Съединени американски щати да дават на Украйна съвременни танкове " Ейбрамс " беше бърз отговор на сериозен проблем, а точно че Украйна губи войната, счита журналистът Кристофър Колдуел. Доколкото можем да преценим, не тъй като бойците ѝ се бият зле или народът ѝ е изгубил кураж, а тъй като войната се е трансформирала в борба на безсилие в стила на Първата международна война, с деликатно готови окопи и релативно постоянни фронтове, добавя той.
Такива войни нормално се печелят, както стана и през Първата международна война, от страната, разполагаща с демографски и индустриални запаси, които ѝ разрешават да издържи най-дълго. Русия има повече от три пъти по-голямо население от Украйна, непокътната стопанска система и превъзходни военни технологии, отбелязва американският публицист. В същото време Русия има свои лични проблеми. Доскоро дефицитът на бойци и ракетните удари против нейни оръжейни хранилища забавяха напредването ѝ на запад. И двете страни имат тласъци да седнат на масата за договаряния, написа още Колдуел.
Правителството на Байдън обаче има други проекти. То залага на концепцията, че би могло усили възможностите на Украйна за продобиване на войната, предоставяйки танкове на Киев. В прочут смисъл задачата е да се форсира историята, да се извърши преход от позиционните борби през Първата международна война до борбите в придвижване от Втората международна война. Това е правдоподобна тактика. Преди осемдесет години танковете на Хитлер и Сталин революционизират войната близо до територията, за която се водят днешните боеве, отбелязва американският публицист.

Но тактиката на Байдън има неприятно наименование: ескалация. От избран миг нататък Съединени американски щати към този момент не " оказват помощ ", не " поучават " и не " доставят " украинците, както правеха, да речем, с афганистанските муджахидини по време на Студената война. Те застават на мястото на Украйна на бойното поле като главен съперник на Русия. Трудно е да се каже по кое време ще се стигне до този миг и дали той към този момент е настъпил. С кого води война Русия - с Украйна или със Съединени американски щати? В началото Русия стартира война с Украйна. Кой стартира войната сред Русия и Съединени американски щати, пита се американският публицист.
Високопоставен американски представител, поискал на анонимност, призна основната роля на Съединени американски щати в акцията в Украйна, написа в днешния си брой в. " Вашингтон пост ". Източникът на изданието показва, че Киев не търси утвърждение от Вашингтон за това какви обекти да удари и постоянно самичък насочва ударите си против съветските сили. Съединени американски щати дават координати и точна информация за ориентиране само в качеството на съветник.
При визитата си в Белия дом през декември украинският президент Володимир Зеленски връчи на Байдън боен орден на украински пълководец на батарея " Хаймарс ", който е помолил да бъде предаден на американския президент.
Доставените от Съединени американски щати артилерийски системи " Хаймарс " трансформират сметките на украинската фронтова линия.
Въпросът обаче е внимателен за американското държавно управление, което се показва като невоюващ другар на управляващите в Киев, а Кремъл нееднократно е упреквал Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО, че водят прокси война в Украйна.
Тя би могла да нанася удари и без помощта на Съединени американски щати, само че защото Киев не желае да хаби скъпи муниции, пропускайки цели, нормално избира да не нападна без удостоверение от американска страна, споделя източникът на " Вашингтон пост ".
Посещението на Зеленски във Англия в сряда беше деликатно квалифицирано, с цел да се смекчи публичното мнение за ескалацията на войната на НАТО с Русия за Украйна, написа в днешния си брой английският в. " Морнинг остарял ". Очевидно пътуването е било планувано скрито в продължение на седмици.
Зеленски, някогашен артист и комедиант, станал и президент, знае по какъв начин да работи с тълпата и речта му в парламентарната зала " Уестминстър " не беше изключение.
Споменаването на крал Чарлз като водач от военновъздушните сили и театралното потребление на пилотска каска с надпис: " Имаме независимост, дайте ни крила, с цел да я защитим ", явно имаше за цел да провокира поддръжка за доставката на английски изтребители за Украйна.
Освен това се видя, че Зеленски чака да получи самолетите, защото в края на речта си благодари за тях авансово.
Той приключи обръщението си към депутатите, показвайки с два пръста знака на успеха, употребен от Чърчил (латинската писмен знак " V " ), а на назад във времето звучеше украинският народен химн и през витражите струеше светлина в памет на длъжностните лица и парламентаристите, починали през Втората международна война. Целта на всичко това бе да внуши концепцията, че Англия е останала сама по време на този отблъскващ спор.
Разбира се, през по-голямата част от войната Англия не е била сама, защото народът на Съветския съюз понася голямата част от загубите, а Червената войска дава големи жертви при освобождението на Украйна от нацистите и техните бандеровски поддръжници, отбелязва английското издание.

Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
10 Фев 2023192810 Фев 202339208 Фев 2023391608 Фев 202394907 Фев 2023402607 Фев 20232507КоментариХеДемонът не дава отговор в никакъв случай за нищо. Да му мислят овцете.11 Фев 2023 11:51ч.
По време на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел украинският президент Володимир Зеленски е връчил на европейските водачи лист с оръжия, нужни на украинската войска, оповестиха Spiegel и DPA.Съобщава се, че в листата са регистрирани запасите от оръжия, които имат европейските страни в складовете си. Според източника на DPA задачата на този лист е била да се ускори натискът върху обособените страни да усилят помощта за Украйна. " Това, което вършат украинците, е много мъдро [...] Те знаят тъкмо от какво се нуждаят и знаят какво да изискат ", цитира медията почитан чиновник на Европейски Съюз. На въпроса от кое място Украйна получава информация за военните ресурси на страните - членки на Европейски Съюз, отговорът е: " Те са осведомени, имат контакти. " Европейски Съюз се трансформира във все по-голямо НИЩО под диктовката на великите проекти на Сащ!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мужик11 Фев 2023 12:50ч.
Ми ти карта на Европа не си ли гледал? Като вземе Украйна с кой ще граничи Рашастан? Ми като тръгне партизанска при тези нови граници?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Маймунджик11 Фев 2023 13:00ч.
Колкото и да се напъваш, надницата ти от " Козяк " е една и съща - мръсотия с трохички!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ген. Белокопитов11 Фев 2023 12:17ч.
Войната е позиционна, тъй като англоамериканците не престават да се крият зад кулисите, пробвайки се отдалечено да управляват събитията. Ако се намесят непосредствено, поставяйки всичките си карти на масата, незабавно ще стане динамична и раздвижена, освен това и нуклеарна. Нека не забравяме в този подтекст декларираното от Путин: " Ние дори още не сме започвали ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Циркон11 Фев 2023 22:45ч.
Ще се раздвижат къмто бегане тези дни, когато дойдат GLSDB. Поне се разбра за какво са спечелили ВСВ. Защото имаха 4 украински фронта.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z11 Фев 2023 12:21ч.
Какво закъснение бе, смешни сте! Този цирк наименуван " война в усрайна " ми досади към този момент... мятате ени танкове, ени танкисти, като че ли на цирконя му дреме къв танк ще нацели
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР